Thai Massage

Thaise massage behandeld het hele lichaam. Het is een combinatie van rustige, bewust gerangschikte bewegingen, acupressuur, reflexologie en rekken. Met rekbewegingen maakt de masseuse de verbindingen in uw lichaam losser. De spieren worden opgerekt en de algehele flexibiliteit neemt toe waardoor spanningen in het lichaam verminderen of zelfs verdwijnen.

Een Thaise massage is heel ritmisch en meditatief, zowel voor de klant als voor de behandelaar. Onze masseuses zijn goed opgeleid en respecteren het feit dat elk lichaam verschillend is; de intensiteit van de behandeling wordt aangepast aan uw lenigheid. Op die manier kan iedereen op zijn of haar eigen niveau het weldadige effect van een traditionele Thaise massage ervaren. Energie laten stromen

Thaise massage is gebaseerd op een systeem van energiebanen, Sen genaamd. De Sen energiebanen staan in verbinding met de verschillende energievormen die door het lichaam stromen. Er zijn 72.000 Sen in het gehele lichaam. 10 daarvan zijn het belangrijkst. Deze worden in de praktijk gebruikt. De Sen hebben raakvlakken met de ‘Nadi’s’ (= kanalen voor levensenergie) van Ayurvedische medicijnen en de meridianen van de Chinese acupunctuur. Wanneer deze energiebanen en meridianen door massage uitwendig gestimuleerd en behandeld worden, dan heeft dit een positief effect op het innerlijke welzijn.

De behandeling

De klant draagt losse & gemakkelijke kleding die door onze salon ter beschikking wordt gesteld, . De behandeling wordt op een kleine verhoging gegeven, zodat de masseuse kracht kan uit oefenen en in staat is om de klant bewegingen uit te laten voeren die op een massagetafel niet mogelijk zouden zijn. Rug nek en schouderklachten

Er zijn vier posities in Thaise massage. De ‘front’ (of voorover liggende positie), ‘side’ positie (zij – ligging – * alleen bij een 2 uur durende Thai massage), ‘back’ (achteroverliggende positie) en de ‘seated’ positie (zit positie). De meeste behandelingen zijn in de ‘front’ positie, met veel aandacht aan de benen. Vooral mensen met rugklachten hebben veel baat bij de behandeling van de energiebanen in de benen. De rug, nek en schouders kunnen in alle posities behandeld worden.

Duur van de behandeling

De Thais geloven in een lange behandeling. Ze zeggen één uur is goed, twee uur is beter, . De tijd lijkt te vliegen tijdens deze sessies en een behandeling van twee uur lijkt nooit lang te duren, of je nu de therapeut bent of de klant. Een behandeling kan heel effectief zijn, zelfs in een korte sessie van 60 minuten. ( zie prijslijst )

Aroma Massage

Aromatherapie is een oude en zeer doeltreffende holistische geneeswijze. Het is de methode om van je spanningen, stress en angst af te komen. Daarnaast zijn er nog vele andere kwalen om naar de aromatherapeut te gaan zoals bijvoorbeeld allergische reacties, blaasontsteking, examenvrees, rouwverwerking, verminderde eetlust, concentratie problemen, verkoudheid, gewrichtspijnen en spierpijnen, darmproblemen en huidaandoeningen.

De masseuse zal ten allen tijde vertellen welke oliën zij gebruikt, maar als u de wens heeft om met een bepaalde olie behandeld te worden, dan kan dat natuurlijk ook. De massage is meestal zacht, zodat de olie goed door de huid kan worden opgenomen.

Er wordt gebruik gemaakt van een basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. Aromamassages hebben een diepere werking, omdat die ook op je fijnstoffelijk lichaam inwerkt; dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Ook als je jezelf een extraatje gunt en gewoon even lekker wilt ontspannen is deze massage rustgevend. Vooral iets in deze drukke, jachtige tijden.

De behandeling bestaat uit een algehele lichaamsmassage en duurt 45 minuten een tot anderhalf uur. Deze massage is niet te vergelijken met een Thaise of sportmassage. De aanraking is veel lichter en is minder gericht op de specifieke spieren, maar op je hele lichaam. Doordat je hele lichaam wordt gemasseerd zal je merken dat je meer in contact komt met jezelf. Ideaal voor mensen die veel “in hun hoofd” bezig zijn. Je voelt dat de spanning vermindert en daar heb je nog dagen plezier van.

Mensen met kwalen en ziekten kunnen zich door aromatherapie met bepaalde geuren beter voelen.

Een aroma massage is er al vanaf 60 minuten ) zie prijslijst.

Zwangerschaps Massage

Een zwangerschap is een hele mooie en bijzondere periode. Tijdens deze periode treden er veel veranderingen op in het lichaam van de moeder, wat helaas ook (lichamelijke) klachten en/of spanningen kan veroorzaken. En dat terwijl rust en ontspanning tijdens de zwangerschap juist belangrijk is. Als de moeder zich ontspannen voelt, zal dit ontspannen gevoel namelijk ook worden overgedragen aan het kind. Een zwangerschapsmassage kan dit ontspannen gevoel voor moeder en kind stimuleren. Daarnaast kan de zwangerschapsmassage helpen bij lichamelijke klachten als bandenpijn en rugpijn, maar ook de geestelijke en emotionele spanningen in deze tijd kunnen worden verminderd door een zwangerschapsmassage.

De zwangerschapsmassage wordt uitgevoerd in zijlig en ruglig. Tijdens de gehele massage zal u goed worden ondersteund, waardoor u prettig ligt en goed kunt genieten van de zwangerschapsmassage. Tijdens de eerste intake zullen we samen kijken of het mogelijk is om de gehele lichaamsmassage toe te passen of om het eerst rustig op te bouwen in deelmassages. Dit is afhankelijk van uw gemoedstoestand en of u reeds gewend bent aan het ontvangen van massages.

Zwangerschapsmassage is er vanaf 60 minuten. ( zie prijslijst )

Taralai special

Een Taralai Special massage is een combinatie van een Voetmassage & Aroma therapie massage. Deze is er vanaf 60 minuten.

Zie prijslijst

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest. En als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid. Bij verstoring van het evenwicht, spreken wij van ziekte. Mogelijke verschijnselen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, rugklachten, problemen met de spijsvertering en depressiviteit. De basis van voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten. Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten.

De basis van voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten. Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten.

  • Het creëert algehele ontspanning en welbevinding
  • Zorgt voor een betere doorbloeding
  • Bevordert het transport van afvalstoffen naar de uitscheidingsorganen
  • Verbetert de zenuw en hormoonfuncties

De massage gebeurt met de handen en zonder hulpmiddelen. Beide voeten worden altijd geheel behandeld (het lichaam is immers een geheel). Voetdiagnostiek: Voeten kunnen pijnlijk zijn, jeuken, transpireren.

Er kunnen zich kleurverschillen voordoen, maar ook eeltafzetting, blaren en wratten. De plaats waar dit gebeurd, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is.

Een voetreflexmassage is een veilige methode van behandelen en wordt meestal als zeer prettig ervaren.

Rug/Schouder/Nek massage

Deze massage sessie duurt 30 minuten of 60 minuten.

Deze massage is speciaal bedoeld voor mensen die last hebben van rug klachten & spierpijnen.

Kort maar krachtig

Zie prijslijst.