Thai Massage

Thaise massage behandeld het hele lichaam. Het is een combinatie van rustige, bewust gerangschikte bewegingen, acupressuur, reflexologie en rekken. Met rekbewegingen maakt de masseuse de verbindingen in uw lichaam losser. De spieren worden opgerekt en de algehele flexibiliteit neemt toe waardoor spanningen in het lichaam verminderen of zelfs verdwijnen.

Een Thaise massage is heel ritmisch en meditatief, zowel voor de klant als voor de behandelaar. Onze masseuses zijn goed opgeleid en respecteren het feit dat elk lichaam verschillend is; de intensiteit van de behandeling wordt aangepast aan uw lenigheid. Op die manier kan iedereen op zijn of haar eigen niveau het weldadige effect van een traditionele Thaise massage ervaren. Energie laten stromen

Thaise massage is gebaseerd op een systeem van energiebanen, Sen genaamd. De Sen energiebanen staan in verbinding met de verschillende energievormen die door het lichaam stromen. Er zijn 72.000 Sen in het gehele lichaam. 10 daarvan zijn het belangrijkst. Deze worden in de praktijk gebruikt. De Sen hebben raakvlakken met de ‘Nadi’s’ (= kanalen voor levensenergie) van Ayurvedische medicijnen en de meridianen van de Chinese acupunctuur. Wanneer deze energiebanen en meridianen door massage uitwendig gestimuleerd en behandeld worden, dan heeft dit een positief effect op het innerlijke welzijn.

De behandeling

De klant draagt losse & gemakkelijke kleding die door onze salon ter beschikking wordt gesteld, . De behandeling wordt op een kleine verhoging gegeven, zodat de masseuse kracht kan uit oefenen en in staat is om de klant bewegingen uit te laten voeren die op een massagetafel niet mogelijk zouden zijn. Rug nek en schouderklachten

Er zijn vier posities in Thaise massage. De ‘front’ (of voorover liggende positie), ‘side’ positie (zij – ligging – * alleen bij een 2 uur durende Thai massage), ‘back’ (achteroverliggende positie) en de ‘seated’ positie (zit positie). De meeste behandelingen zijn in de ‘front’ positie, met veel aandacht aan de benen. Vooral mensen met rugklachten hebben veel baat bij de behandeling van de energiebanen in de benen. De rug, nek en schouders kunnen in alle posities behandeld worden.

Duur van de behandeling

De Thais geloven in een lange behandeling. Ze zeggen één uur is goed, twee uur is beter, . De tijd lijkt te vliegen tijdens deze sessies en een behandeling van twee uur lijkt nooit lang te duren, of je nu de therapeut bent of de klant. Een behandeling kan heel effectief zijn, zelfs in een korte sessie van 60 minuten. ( zie prijslijst )

Aroma Massage

Aromatherapie is een oude en zeer doeltreffende holistische geneeswijze. Het is de methode om van je spanningen, stress en angst af te komen. Daarnaast zijn er nog vele andere kwalen om naar de aromatherapeut te gaan zoals bijvoorbeeld allergische reacties, blaasontsteking, examenvrees, rouwverwerking, verminderde eetlust, concentratie problemen, verkoudheid, gewrichtspijnen en spierpijnen, darmproblemen en huidaandoeningen.

De masseuse zal ten allen tijde vertellen welke oliën zij gebruikt, maar als u de wens heeft om met een bepaalde olie behandeld te worden, dan kan dat natuurlijk ook. De massage is meestal zacht, zodat de olie goed door de huid kan worden opgenomen.

Er wordt gebruik gemaakt van een basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. Aromamassages hebben een diepere werking, omdat die ook op je fijnstoffelijk lichaam inwerkt; dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Ook als je jezelf een extraatje gunt en gewoon even lekker wilt ontspannen is deze massage rustgevend. Vooral iets in deze drukke, jachtige tijden.

De behandeling bestaat uit een algehele lichaamsmassage en duurt 45 minuten een tot anderhalf uur. Deze massage is niet te vergelijken met een Thaise of sportmassage. De aanraking is veel lichter en is minder gericht op de specifieke spieren, maar op je hele lichaam. Doordat je hele lichaam wordt gemasseerd zal je merken dat je meer in contact komt met jezelf. Ideaal voor mensen die veel “in hun hoofd” bezig zijn. Je voelt dat de spanning vermindert en daar heb je nog dagen plezier van.

Mensen met kwalen en ziekten kunnen zich door aromatherapie met bepaalde geuren beter voelen.

Een aroma massage is er al vanaf 60 minuten ) zie prijslijst.

Zweedse massage

De Zweedse massage is een van de meest gebruikte massage vormen. Binnen de Zweedse massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen. Technieken die met onderarmen en/of ellenbogen worden verricht (of met nog andere middelen zoals voeten) – die in andere massagevormen wel voorkomen – zijn in de Zweedse massage niet gebruikelijk. Er kan olie, crème of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen.

 • De Zweedse massage is een van de meest gebruikte massage vormen. Binnen de Zweedse massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen. Technieken die met onderarmen en/of ellenbogen worden verricht (of met nog andere middelen zoals voeten) – die in andere massagevormen wel voorkomen – zijn in de Zweedse massage niet gebruikelijk. Er kan olie, crème of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen.
 • Petrissage – Dit is het kneden van spieren, een beweging die vergelijkbaar is met het kneden van brooddeeg. Het maakt de spieren soepeler, en het helpt bij het losmaken van plekken waar de huid is verkleefd met de spieren. Het kneden stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels. Verwante technieken zoals wringen, het rollen van de huid, het oppakken en knijpen van de huid en het maken van plukbewegingen met duim en middelvinger – die door sommigen wel tot petrissage worden gerekend – behoren eigenlijk tot de bindweefselmassage.
 • Tapotage (ook: tapotement) – Hierbij maakt de masseuge een serie – meestal snelle – ritmische slagen (met de vingertoppen, de muis dan wel zijkant van de handen, bolle handen, of gesloten vuisten) die afwisselend met beide handen worden toegediend. Diverse variaties worden benaamd met termen zoals (in volgorde van toenemende intensiteit): tikkelen, kloppen, waaierslag, hakken/hakslag, ‘cupping’ (met bolle handen), trommelen… Tapotage wordt gebruikt op gebieden met veel spierweefsel (zoals de monnikskapspier, billen, dijen en kuiten). Het stimuleert het behandelde gebied, het activeert de huid en verbetert de bloedsomloop
 • Fricties – Dit zijn kleinschalige, doorgaans cirkelvormige, druk/wrijf-bewegingen. In tegenstelling tot de effleurage (waar de handen van de masseuse over de huid van de massee glijden) wordt bij frictie de huid meegetrokken opdat de huid beweegt ten opzichte van de laag eronder. De bedoeling is: dieptewerking tot in het onderliggende weefsel, daar waar de masseur spanningen weet of vermoedt. Frictie kan ofwel met de volle hand worden gedaan (eventueel met de tweede hand erbovenop, voor meer druk) ofwel met één of beide duimtoppen – deze laatste vorm gaat dieper, maar bestrijkt een veel kleiner gebied en is daardoor bij uitstek geschikt voor het oplossen van spierknopen.
 • Compressie – Hierbij drukt de masseuse met een hand (of beide handen, of een deel van de hand zoals de muis) zonder een wrijfbeweging te maken. Toenemende en afnemende druk worden hierbij in een rustig tempo afgewisseld. Bij gebruik van beide handen kunnen deze de druk ofwel tegelijkertijd ofwel afwisselend toedienen. De opeenvolgende drukkingen kunnen ofwel op dezelfde plek blijven ofwel steeds een paar centimeter verder worden toegediend. Als het ritme van de druk wordt gesynchroniseerd met de ademhaling van de massee werkt deze techniek bijzonder ontspannend.
 • Vibratie – Een kleine, snelle beweging (trilling) van de weefsels. Deze beweging kan ofwel plaatselijk worden toegediend (waarbij het aanrakingsvlak uiteenloopt van één vingertop tot de volle hand) ofwel aan een compleet lichaamsdeel (voorbeeld: door een voet vast te pakken en in trilling te brengen, vibreert het hele been mee, tot en met de heup). Bij Zweedse massage is de richting van de vibratie normaliter zijwaarts – bij andere massagevormen (zoals de Chinese Tui Na massage) worden ook wel in/uitwaartse vibraties gebruikt.

Zweedse massage is er vanaf 60 minuten. ( zie prijslijst )

Taralai special

Een Taralai Special massage is een combinatie van een Voetmassage & Aroma therapie massage. Deze is er vanaf 60 minuten.

Zie prijslijst

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest. En als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid. Bij verstoring van het evenwicht, spreken wij van ziekte. Mogelijke verschijnselen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, rugklachten, problemen met de spijsvertering en depressiviteit. De basis van voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten. Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten.

De basis van voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten. Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten.

 • Het creëert algehele ontspanning en welbevinding
 • Zorgt voor een betere doorbloeding
 • Bevordert het transport van afvalstoffen naar de uitscheidingsorganen
 • Verbetert de zenuw en hormoonfuncties

De massage gebeurt met de handen en zonder hulpmiddelen. Beide voeten worden altijd geheel behandeld (het lichaam is immers een geheel). Voetdiagnostiek: Voeten kunnen pijnlijk zijn, jeuken, transpireren.

Er kunnen zich kleurverschillen voordoen, maar ook eeltafzetting, blaren en wratten. De plaats waar dit gebeurd, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is.

Een voetreflexmassage is een veilige methode van behandelen en wordt meestal als zeer prettig ervaren.

Rug/Schouder/Nek massage

Deze massage sessie duurt 30 minuten of 60 minuten.

Deze massage is speciaal bedoeld voor mensen die last hebben van rug klachten & spierpijnen.

Kort maar krachtig

Zie prijslijst.

HOTSTONE MASSAGE

Een hotstonemassage met gladde warme vulkanische stenen is een zeer effectieve manier om het lichaam heerlijk te laten ontspannen. Tijdens de massagebehandeling wordt gebruik gemaakt van het thermodynamische effect van verwarmde stenen. De warmte dringt diep door in de spieren en botten. Beleef deze ultieme ontspanning door de hotstone massage. Een absolute weldaad voor lichaam en geest!

De Hotstonemassage is met name geschikt voor of bij:

 • spanningen
 • stress (maar zeker niet bij Burnout)
 • spierproblemen
 • fibromyalgie (therapeutische behandeling aangeraden)
 • gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
 • spijsverteringsproblemen (therapeutische behandeling aangeraden)
 • slechte doorbloeding

Maar ook “natuurlijk bovenal” voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hotstonemassage.

Een Hotstonemassage is zoals het woord al zegt een massage met “hete” stenen. Hete stenen moet u feitelijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstonemassage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Een hotstone massage is er al vanaf 60 minuten ) zie prijslijst